Kuka on Matias?

Olen päättänyt tavoitella ehdokkuutta kevään 2019 eduskuntavaaleissa Kokoomuksen listalta Satakunnasta.

Olen raumalainen kaupunginvaltuuston sekä maakuntahallituksen jäsen. Teen päivätyöni valtiovarainministeri Petteri Orpon talouspoliittisena erityisavustajana valtiovarainministeriössä.

Vuosien kokemus sekä paikallisen että kansallisen tason päätöksenteosta on tuonut mukanaan laajat verkostot ja vahvan näkemyksen paitsi kotimaakunnan, myös valtakunnallisten asioiden edistämisestä.

Työssäni ministeriöissä ja eduskunnassa olen nähnyt, että Satakunnan edunvalvontaa on mahdollista tehdä paljon nykyistä tehokkaammin. Rima on nostettava korkeammalle, Marttinen sanoo.

Tarvitsemme Satakuntaan lisää työtä ja elinvoimaa. Siksi myös hyvät koulutusmahdollisuudet ja liikenneyhteydet ovat meille kaikki kaikessa. Satakunta ei saa jäädä muuta maata jälkeen, Marttinen jatkaa.

Olen ollut Raumalla kunnallispolitiikassa mukana vuodesta 2008. Vuosina 2013-2017 johdin työtä kasvatus- ja opetuslautakunnassa, jonka vastuulle kuuluvat kaikki päivähoidosta perusopetukseen, lukiokoulutukseen, yhteistyöhön korkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen kanssa. Tehtävää oli mielekästä hoitaa, onhan Rauma ollut kautta historiansa hyvin tunnettu koulutuskaupunki esimerkiksi opettajainkoulutuslaitoksensa vuoksi.

Viime vuosina olen ollut mukana tekemässä työtä Rauman seurakunnassa kirkkovaltuutettuna, Osuuspankin edustajiston ja Osuuskaupan edustajiston jäsenenä sekä Satakuntaliiton maakuntahallituksessa vuodesta 2013 hoitamassa maakunnan edunvalvontaa.

Politiikasta tuli harrastuksen lisäksi myös ammattini syksyllä 2013, kun minut valittiin Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeriksi eduskuntaan. Tiedotussihteerin tehtävä on näköalapaikka valtakunnan politiikkaan ja eduskuntatyöhön, jossa vastuulleni kuuluivat eduskuntaryhmän viestintä ja mediasuhteet sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajan avustaminen. Vastuulleni kuuluivat lisäksi sivistysvaliokunnan asioiden ja koulutuspolitiikan seuraaminen.

Sipilän hallituksen aloitettua työnsä toukokuun lopussa 2015 uusi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kutsui minut erityisavustajakseen opetus- ja kulttuuriministeriöön. Erityisavustajana tehtävänäni on toimia ministerin lähimpänä poliittisena avustajana ja neuvonantajana, osallistua asioiden valmisteluun ministeriössä, hoitaa ministerin yhteyksiä eduskuntaan, muihin puolueisiin ja sidosryhmiin. Opetus-, kulttuuri, urheilu-, tekijänoikeus- ja nuorisoasioiden lisäksi olen seurannut työssäni liikenne- ja viestintäpolitiikkaa sekä työllisyys- ja kunta-asioita.

Kesällä 2017 valtiovarainministeri Petteri Orpo kutsui minut talouspoliittiseksi erityisavustajakseen valtiovarainministeriöön. Vastuulleni kuuluvat ministerin esikunnassa muun muassa budjetti-, vero- ja rahoitusmarkkinakysymykset. Monessa asiassa olen voinut olla kotiseutuni myös apuna viemässä eteenpäin Raumalle ja Satakunnalle tärkeitä asioita.

Kirjoitin ylioppilaaksi Rauman lukiosta vuonna 2009, minkä jälkeen pääsin opiskelemaan yleistä valtio-oppia Turun yliopistoon. Tällä hetkellä suoritan maisteriopintojani ja kirjoitan graduani kunnallisjohtamisesta, erityisesti pormestarimallista Turun yliopiston politiikan tutkimuksen laitokselle. Valtio-opin lisäksi olen lukenut taloustiedettä, Eurooppa-opintoja ja hallintotiedettä Åbo Akademissa.

Sotilasarvoltani olen reservin vänrikki. Kesken opintojeni lähdin armeijaan syksyllä 2011 Riihimäen Viestirykmenttiin. Päädyin Parolan Panssariprikaatissa käymäni aliupseerikoulun jälkeen koulutettavaksi Reserviupseerikouluun Haminaan sotilaspoliisilinjalle, jonka aikana toimin samalla oman reserviupseerikurssini oppilaskunnan puheenjohtajana (Kurssi 240 – timantti). Olin saanut alun perin vapautuksen asepalveluksesta ykköstyypin diabeteksen vuoksi, joten hakeuduin vapaaehtoisesti armeijan vihreisiin. Sitä päätöstä en ole katunut jälkikäteen.

Vietän vapaa-aikani perheeni ja ystävieni seurassa. Asun Raumalla Syväraumassa. Vapaa-aika kuluu rullaluistelun, sulkapallon pelaamisen ja lenkkeilyn merkeissä, talvisin lisäksi hiihtäen ja lasketellen. Lapsuuden ja nuoruuteni vietin meripartiolippukunta Myrskypoikien riveissä. Purjehdustaidot ovat säilyneet niistä vuosista, ja ensi kesänä aikomuksena on hankkia ensimmäinen oma purjevene.

Luottamustehtävät:

Rauman kaupunki, kaupunginvaltuuston jäsen 2013-
Rauman kaupunki, kaupunginvaltuuston varajäsen 2009–2013
Rauman kaupunki, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja 2013- 2017

Satakuntaliitto, maakuntahallituksen jäsen 2013-
Rauman seurakunta, kirkkovaltuuston jäsen 2012- 2015
Rauman seurakunta, kirkkoneuvoston jäsen 2012–2013
Osuuskauppa Keula, edustajiston jäsen 2014- 2017
Länsi-Suomen Osuuspankki, edustajiston jäsen 2014- 2017